Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie

de Sidy in Prajituri, 21 Feb 2011 | 7092 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat 1:

  • 6 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 punga fructe de padure congelate

Blat 2:

  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri untura( marga)
  • 1 lingura bicarbonat stins( pf copt)
  • 3 linguri zahar
  • faina cat cuprinde
  • 100 ml zeama de la fructele de padure congelate

Crema :

  • 1 pachet unt
  • 5 linguri zahar
  • 1 budinca vanilie
  • 500 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie:

Blatul 1:
Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul. Se bat bine pina se intaresc.Adaugam faina, praful de copt si cana cu fructele de padure stoarse.
In cuptorul dinainte incalzit la 180 grade introducem tava cu hartia de copt unsa cu putin unt si cu aceasta compozitie moale ca un pandispan. O lasam sa se coaca bine si testam cu scobitoarea.
Cand e coapta o scoatem cu hartie cu tot si o lasam sa se raceasca.
Blatul 2:
Galbenusurile se freaca bine cu untura( margarina) apoi adaugam bicarbonatul stins, zaharul, zeama de fructe si faina. Daca doriti sa fie de o culoare mai inchisa puteti adauga 2 linguri cacao.
Amestecam bine toate ingredientele si le dam in tava captusita cu hartie de copt unsa cu putin unt, la cuptor sa se coaca. Verificam cu scobitoarea.
Crema:
Facem budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si o lasam sa se raceasca. Adaugam untul si mixam bine sa obtinem o crema pufoasa.
Intre cele doua blaturi punem crema si deasupra pudram cu zahar praf.
Pofta mare !

TIPS-URI

1

Blatul 2 se poate insiropa cu un sirop cu esenta de rom.

2

Se poate face o glazura de ciocolata care sa se puna peste prajitura...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Mihaela11_jo 1

21.02.2011, 20:57

Foarte fina si aromata

MIUTA 1

21.02.2011, 22:41

Delicioasa,am trecut reteta la favorite cred ca e foarte buna.Tot ce faci tu Sidy e foarte bun

adry88 1

16.06.2011, 15:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu biscuiti